Ledare

Centrumkyrkans ledare

Att vara ledare i Centrumkyrkans ungdom är ett ideellt uppdrag, vi får inte en krona i betalning för de timmar vi lägger ned. Vi betalar själva våra kläder (läs: scoutskjorta) och annan personlig friluftsutrustning, vi får välbalanserade (nåja…) måltider på läger och lägger ned många timmar på att hitta på roligt bus för våra barn och ungdomar. Men vi får mycket frisk luft, möter glada barn och får många och frekventa upplevelser som därtill är beroendeframkallande.

Vi har ledare i åldrarna 14 till 60+ med lite olika aktivitetsnivå verksamma inom tonår och inte minst i scoutkåren. Vi har också ledare som bara leder sig själva dvs de hjälper till att sköta vår scoutstuga, fixa material inför läger m.m. och de ingår också i ledargemenskapen och gör ett oerhört viktigt jobb.

För att bli ledare i vår verksamhet finns några grundkrav:

  1. Du måste lämna ett aktuell utdrag från polisens belastningsregister och
  2. Du måste också ha genomgått webbkursen ”Trygga Möten

I övrigt ställs inga speciella krav mer än att du är lite lagom barnslig/tokig för att uppskatta att se människor växa, emellanåt tom förbi dig både längdmässigt som mentalt!

Så, låter detta intressant, kom förbi en torsdag eller någon annan dag eller hör av dig på lämpligt annat sätt. Speciellt om du själv aspirerar på att bli ledare eller är nyfiken på vilka vi är och vad vi gör. Kontaktinformationen finns under ”Kontakt”. Och känner du att du inte kan så är detta inget problem, vi arrangerar egen utbildning för nya ledare oavsett ålder. Och så finns givetvis alla kurser som arrangeras av vårt moderförbund Equmenia samt scouterna att tillgå.