Kämpalek i Paradiset

Lördagen den 12 oktober bjöd Equmenia Stuvsta in till Kämpalek för Stockholm och Uppsalas equmeniascouter. Temat för årets Kämpalek var Scouternas målspår. Vi höll till vid natursköna Paradisets naturreservat i Huddinge. Vi utgick från torpet Paradiset och följde Sameslingan där det fanns 9 kontroller utspridda. Efter veckans regnväder var det blött i skog och mark, men inte mer än att man kunde gå runt vattenpölarna. Under dagen var det väldigt behagligt med solsken och uppehåll.

Farsta ställde upp med ett 40-tal scouter uppdelade i tre spårarpatruller, tre upptäckarpatruller, en äventyrar/utmanarpatrull och en utmanarpatrull. Vi var troligen också största deltagande kår bland de 30 patruller och drygt 200 anmälda scouter. På plats var även många ledare och föräldrar som antingen gick med patrullerna eller höll i kontroller.

Farsta höll detta år i två kontroller. Den ena hade fokus på samarbete och problemlösning där patrullerna skulle stå på en matta och sedan vända den uppochner utan att nudda marken. Vi kan konstatera att koordination och motorik ökar med stigande ålder. Men samarbetsförmågan var generellt mycket hög bland de deltagande scouterna. Den andra kontrollen hade fokus på naturen och förståelse för omvärlden där patrullerna fick höra en saga om patrull Ugglan på hajk. Patrull Ugglan gör lite fel ibland och scouterna skulle lista ut vad det var och vad man skulle göra istället enligt Allemansrätten.

Farstas patruller kämpade väl och fick flera pallplatser i de olika klasserna. Dock har vi ju vunnit flera gånger de senaste åren, så denna gång var det någon annan kårs tur att vinna vandringspriserna.

Var nästa Kämpalek kommer att hållas återstår att se men att Farsta kommer att delta är självklart.

Bra jobbat alla scouter och medverkande föräldrar hälsar ledarna

Text: Sara Wrang
Foto: Dag Lundén, Julia Gerestrand och Helena Orrevad.