Scout

Detta bildspel kräver JavaScript.

Centrumkyrkans Scoutkår har fem grupper:

    • Bäverscout 6-7 år
    • Spårarscout 8 – 9 år
    • Upptäckarscout 10 – 11 år
    • Äventyrarscout 12 – 14 år
    • Utmanarscout 15 – 16 år

Scouting sträcker sig över alla geografiska, politiska och religiösa gränser. I drygt hundra år har scoutrörelsen hjälpt unga människor i hela världen att ha roligt och utvecklas.

Om Scouterna

Det finns cirka 90 000 scouter i Sverige, från sex år och uppåt. Och de är i stort sällskap. I hela världen finns 38 miljoner scouter.

Som scout gör man massa olika saker, allt från att lära sig att vara en bra kompis till att göra upp eld. I Scouterna är man ute i naturen och vandrar, paddlar kanot, åker skidor eller skridskor. Man åker på hajk och sover i skogen, kanske i ett vindskydd som man byggt med sina kompisar. I Scouterna lär man sig också om andra länder, vad man kan göra för att förbättra miljön och hur man kan hjälpa till om det händer en olycka. På somrarna åker scouter ofta på läger. Där bor man i tält i ungefär en vecka och träffar scouter från andra ställen. De största scoutlägren har fler än 20 000 deltagare! Tillsammans bygger man kök, matbord och allt annat man kan behöva. Man gör dessutom aktiviteter varje dag där man sjunger, sportar, pysslar och leker.

Patrullen

Även om du lär du dig massa nya saker i Scouterna har du inga lektioner och inga lärare. Du lär dig genom att pröva själv! Men det finns förstås vuxna ledare som hjälper och stöttar. Som scout är man med i en patrull. En patrull är en liten grupp med scouter. I patrullen samarbetar man för att klara av utmaningar. Tillsammans i patrullen klurar scouterna ut lösningar på problem men bestämmer också nya roliga saker att göra.

Vår uppgift:

Scouterna brinner för att göra unga människor redo för livet, genom äventyr, gemenskap, internationella möten och värdebaserat ledarskap.

Vem kan bli scout?

Scouterna är öppen för alla. Vi kämpar för att alla barn ska känna sig välkomna och bli sedda hos oss. Vi är schyssta kompisar och behandlar oss själva och varandra med respekt. Hos oss finns ingen avbytarbänk!

Scoutskjortan

Scouter är kanske mest kända för sin scoutskjorta och scouthalsduk. Skjortan köper enklast via scouternas hemsida (se länklistan till höger), men halsduken får du av kårchefen när du blir invigd som scout i Farsta. Vi har ju en egen röd-svart halsduk som vi är barnsligt förtjusta i.
På skjortan syr vi fast alla märken man får, från läger, tävlingar och andra häftiga event. Men märken skall sitta organiserat för att underlätta för alla andra att veta var man skall leta.
Hur  de skall sitta, den sk märkesordningen som finns i länklistan till höger.
——————————————————————————–

Vill du bli scout i Centrumkyrkans scoutkår? Anmäl ditt intresse här.

Medlemsavgiften för scout är 300 kr per termin.
Centrumkyrkan Ungdoms BG 5263-7733, Swish 123 568 28 36
Kom ihåg att ange namn, adress och vilken verksamhet betalningen gäller.

Om Centrumkyrkans scoutkår i Farsta

Vi är en del av Centrumkyrkans ungdoms verksamhet i Farsta. Men vi är också en del av den världsvida scoutgemenskapen genom att vi tillhör Scouterna i Sverige genom vår moderorganisation Equmenia. Historiskt är vi Baptistscouter och har ett förflutet inom KFUMs scoutförbund.

Kåren fyllde 50 år 2010.