Ledare

Centrumkyrkans ledare

Att vara ledare i Centrumkyrkans ungdom är ett ideellt uppdrag, vi får inte en krona i betalning för de timmar vi lägger ned. Vi betalar själva våra kläder (läs: scoutskjorta) och annan personlig friluftsutrustning, vi får välbalanserade (nåja…) måltider på läger och lägger ned många timmar på att hitta på roligt bus för våra barn och ungdomar. Men vi får mycket frisk luft, möter glada barn och får många och frekventa upplevelser som därtill är beroendeframkallande.

Vi har ledare i åldrarna 14 till 60+ med lite olika aktivitetsnivå verksamma inom tonår och inte minst i scoutkåren. Vi har också ledare som bara leder sig själva dvs de hjälper till att sköta vår scoutstuga, fixa material inför läger m.m. och de ingår också i ledargemenskapen och gör ett oerhört viktigt jobb.

En bra egenskap är att du är lite lagom barnslig/tokig för att uppskatta att se människor växa, emellanåt tom förbi dig både längdmässigt som mentalt!

Så, låter detta intressant, kom förbi en torsdag eller någon annan dag eller hör av dig på lämpligt annat sätt. Speciellt om du själv aspirerar på att bli ledare eller är nyfiken på vilka vi är och vad vi gör. Och känner du att du inte kan så är detta inget problem, vi arrangerar egen utbildning för nya ledare oavsett ålder. Och så finns givetvis alla kurser som arrangeras av vårt moderförbund Equmenia samt scouterna att tillgå.

Läs om Att vara ledare eller stödfunktion i Centrumkyrkans ungdom

CU har scouter, tonår och musikverksamhet. Den del som de flesta av våra medlemmar är med i är scouterna.

Scouterna inom CU är en del av Scouterna som är den centrala organisationen för alla scoutkårer i Sverige. Du kan läsa mer om Scouterna på https://www.scouterna.se/.

Som ledare eller stödfunktionär behöver du vara medlem i CU. Du blir medlem genom att betala medlems-/terminsavgiften. Medlems-/terminsavgiften i CU är 300 kr per termin. Det kommer ingen faktura. Kassören brukar påminna på CU:s hemsida och sedan kontakta de som glömt i slutet av terminen.

Du betalar lättas genom att swisha till 123 568 28 36. Märk betalningen med Förnamn Efternamn, om du är funktionär eller ledare, terminÅÅ

Ex: Anna Boll, ledare spårarna, vt23.

Du kan också betala till föreningens bankgiro: 5263 7733.

Ledare betalar inte för hajker eller läger.

Som ledare behöver du också genomgått Trygga möten (kontakta kårchefen för ytterligare information) samt lämna utdrag ur belastningsregister (visas upp för styrelsen).

CU förväntar sig utav dig som ledare att du:

  • är aktiv i ditt deltagande som ledare i din grupp
  • göra schema över aktiviteter inför terminen
  • gå ut med information till föräldrarna i tid
  • deltar på ledarsamlingarna
  • för närvaro vid alla tillfällen (även hajk och läger)
  • lämnar in kvitton för utlägg tillsammans med information om vad det gällde och till vem ersättning ska betalas ut

CU förväntar sig utav dig som styrelseledamot att du:

  • deltar på styrelsemötena
  • förbereder dig inför mötena
  • gör det du åtagit dig att göra
  • är en del av den supportgrupp som finns för ledarna för att de ska kunna göra sitt jobb på bästa tänkbara sätt

I februari har föreningen CU årsmöte. Du som ledare eller stödfunktionär deltar som medlem om du betalat medlemsavgiften.

Vill du nå styrelsen kan du maila till cufarsta@gmail.com.

Kårchef för scouterna är Anna och henne når du via ja.lindholm@telia.com