Rapport från Kämpaleken den 21 oktober i Lida

Vilka scouter vi har i kåren!

Det var ett relativt litet men kompetent gäng som kom iväg till Kämpaleken i Lida. Från början hade vi räknat med en patrull i varje avdelning men till slut blev det ett Upptäckargäng (Skrubbröra) med förstärkning av en Spårare samt Equmeniaflodhästarna som älskar Kexchoklad (Utmanare), även det förstärkta av en Äventyrare, som lämnade Farsta i 4 bilar. Ledarmässigt var även vi också förstärkta, denna gång av vår franska scoutvän Elsa som åter är i Sverige för att studera.

Totalt var det ett 40 tal patruller från ett 15 tal scoutkårer som var anmälda till start på årets Kämpalek men jag tror inte att det var många som slutligen kom till start och enligt de noteringar vi förde på kontrollen så handlade det snarare om max 30 patruller. Men gott nog ändå.

Farsta ansvarade i år för eldningskontrollen som något olyckligt placerats längst bort vid vändpunkten på banan. Det gjorde att vi hade fullt upp hela tiden från klockan 10 fram tills 14.30, 30 minuter innan kontrollen skulle stängas. Men inte gjorde det så mycket även om det var lite kaos emellanåt. Fint höstväder, ca 8 grader, sol och hög luft gjorde dagen riktigt skön för oss som tillbringade den mestadels i solen. För våra stackars blyga ninjor som inte tålde högt ljud och inte förstod något vettigt språk var det lite kyligare men de klagade inte så mycket ändå.

Ninjor, ja, ännu en gång dök Sensei Tamaguchi upp med sitt anhang i form av okunniga assistenter och två ninjor (Vi saknade Nalle, ninjahunden!!!) som måste övertalas medelst teckenspråk för att deltagarna skulle få ut verktyg att tända sina eldar.  Tändstickor, eldstål eller batteri och stålull var de olika verktygen som deltagarna fick pröva på lite beroende på åldersgrupp. I övrigt var deltagarna så där lagom bra på att hämta vatten, göra upp eld, koka kaffe till Sensei och samarbeta.

Farstascouterna då: Jo de hade en riktigt fin dag i skogen. Då jag bara vet vad som hände på Farstas kontroll så kan återberättas att Utmanarna behöver träna mer på kaffekokning och att göra upp eld med stålull och batteri samt att Upptäckarna nog också behöver träna mer på eld och säkerhet. Självklart faller detta tillbaks på oss ledare.

I övrigt gick det bra, exakt vad som hände får ni fråga Micke och Olle plus deltagarna om. Men uppenbart var det så att det de gjorde gjorde de riktigt bra. För Utmanarna vann sin grupp och Upptäckarna upprepade fjolårets bravad och kom trea. Lysande helt enkelt och nu får vi återigen pryda scoutlokalen med ett vandringspris!

Lite bilder från dagen syns nedan.

Med tre fingrar och ett trött huvud.

Ledarna genom Dag

Lämna ett svar