Rapport från Lördagsscout och FortFarsta vid scoutstugan den 14 november

Lördagen den 14/11 var det Fort Farsta vid scoutstugan. Vädret var novembergrått med små otrevliga regnskurar, men scouterna var på bra humör ändå.

Emma testade att baka pepparkakor och göra saffranskrabelurer över öppen eld… Nästa lördagsscouting 5/12 får vi pröva mer av det.

Fyra patruller mixade med spårare, upptäckare och äventyrare eller utmanare, en ren upptäckarpatrull och en föräldrapatrull deltog i Fort Farsta.

Det fanns 10 kontroller med blandade uppgifter, t ex chiffer, memory, sågning och slack-line. Ingen patrull hann med alla kontroller. Alla patruller kämpade väl. Äventyrare eller utmanare fungerade som patrulledare, vilket fungerade mycket bra.

Det var en patrull Pathund som fick hela 43 poäng, det var 10 p mer än övriga scoutpatruller som alla fick cirka 33 poäng. Patrull Päronen (föräldrapatrullen) kämpade mycket bra och fick 41 poäng.

Om Pathund vann tack vare hunden som var med dem vet jag inte, men det verkade ha ett gott samarbete och en farlig fart mellan kontrollerna.

Alla medlemmar i den vinnande patrullen kommer att få bränna in sina namn i FortFarsta-stubben. Vi återkommer till detta när vi ses nästa gång.

Hälsningar från kårchefen Anna!

Lämna ett svar