Novemberkåsan

Äventyrsscouterna körde Farstas version av Novemberkåsan i helgen (20-21 november). För er som inte är bekanta med evenemanget så handlar det i orginalfallet om att under november månad, ofta på Gotland, med motorcykel/enduro köra en millång slinga – först några uppvärmningsvarv i dagsljus och sedan när det blivit mörkt ytterligare några varv… Att det är lerigt och tufft är ett understatement. Så nu hade Äventyrsscouterna tjatat till sig en scoutvariant av samma tävling… I vårt fall blev det med cykel i snöblask och lervälling via en obefintlig led som ledaren Johan pekat ut – ända till scoutstugan i Ågesta.

För att sedan ytterligare späda på fukten arrangerades tältbastu vid Djupån med tillhörande dopp. För er som inte var där kan jag bara meddela att vattentemperaturen inte låg mycket över ”0-an” och bäckravinen ser ut som ett lerbad.

Att det sedan under hela helgen hängde ett mycket envist snö/regnväder i luften med ett finstrilt regn gjorde väl inte saken mycket bättre.

Jag kan dock konstatera efter mitt besök att både scouter som ledare höll modet uppe och verkade tom uppskatta aktivitetérna… Äventyrarna, dvs Issa, Rasmus, Gabbe och Viktor är riktiga hjältar! Väl understödda av de engagerade ledarna Johan och Lollo!

Vem som sedan fick ta och tvätta upp de minst sagt leriga kläderna (och dyngsura kängorna) förtäljer icke historien.

För bilder (Foto: Johan Lindholm), se här

Lämna ett svar