Rapport från scouthajken 2011-05-13–15

Scoutkåren arrangerade en kårhajk i stugan i Ågesta fredag till söndag. Äventyrarna startade redan på fredagskvällen genom att de (elaka) ledarna körde ut scouterna mitt ute i de djupa Ågestaskogarna, plockade av dem deras packning och skickade ut dem i det de gick och stog i till en definierad plats där de skulle övernatta. Det enda de hade med sig var vatten, kniv och något kärl att värma vatten i – + en mobil (som scouterna kunde användas i nödfall). I skogen hittade de sedan några plastsäckar som de sov i två och två samt bubbelplast. Med hjälp av kniv, elsdstål och eldvakt lyckades de fixa att övernatta i det fria ute i skogen.
Dagen efter (lördagen) klockan 13 sammanstrålade de Äventyrare som överlevt vid minnesstenen nära Länna över den skolelev som år 1947 dog i Ågestaskogen under en orienteringstävling (se länk).

Upptäckarna och Spårarna hade samlats vid Ågesta friluftsgård på lördagsförmiddagen. Spårarna ägnade körde ”Naturtåg” med stormkökslunch påväg till scoutstugan medans Upptäckarna gick en mer rak väg till stugan med packningen på ryggen. Väl där träffade vi en ledare som övernattat i stugan, en snabb macka och sedan iväg för att bjuda de överlevande Äventyrarna på en korvgrytelunch vid minnesstenen.

Efter lunchen gick Äventyrare och Upptäckare till stugan. Eftermiddagen användes för att planera och genomföra de brouppgifter som skulle göras av de Spårare och Upptäckare som av ålder skall flyttas upp nästa termin.

Middag: Där Äventyrarna som kompensation för första nattens matbrist fick tillreda en trerätters som ledrana planerat. Spårarnas och Upptäckarnas var inte så dumma de heller, med en avslutande ”banana boat”.

Lägerbål med konstiga pumpar, diskborststafett, improvisationsteater om snigelslem samt en och annan sång.

Natten tillbringades på vinden (Spårarna), i militärtält med glömsk eldvakt (Äventyrana) och i Vindskydd på berget (Upptäckarna).

På söndagen gick en hel del tid åt för att förbereda och genomföra Djupåracet. I år med en nyhet att alla deltagare farkoster blev bedömda innan racet: Dels skönhetsmässigt men också konstruktionsmässigt. I båda fallen av en mycket kompetent jury.

Efter racet var det lunchdags, ihopplock och städning innan vi gav oss åter till Ågestagården.

För bilder från hajken, se: länk

Lämna ett svar