Upptäckarnas paddling och hajk 2011-10-22–23

Detta var en intressant paddling och hajk på många olika sätt.

Planeringen var att vi först skulle paddla i Nackareservatets skyddade vatten (Dammtorpsjön – Söderbysjön – kanalen – Ältasjön) för att sedan förflytta oss till scoutstugan för att hajka.

Det blev en intressant övning i kreativ matlagning när Dag och Olle först när det blev dags att luncha insåg att alla matgrejer utom en liten kaffepanna och eldlådan låg kvar i scoutlokalen. Ja, det går att koka rotsaksgryta i en kaffepanna, men det blir inte så mycket, det tar lite tid och man får inte använda för många buljongtärningar. Men vi blev mätta genom primitiv matlagning och grillad Falukorv.
Sen fick grytan också en pikant kaffesmak men det var bara en fördel…

Tyvärr blev det på grund av denna fadäs inget kaffe för ledarna men Britta hade som tur var med lite kaffe i sin termos…

Sen fick en scout för sig att blöta ned sin ena fot och en ledare blötte en stund senare ned hela kanoten… och sig själv på samma gång… (Det roligaste på hela hajken enligt scouterna).

Efter tvätt av kanoterna och en kort vandring åkte vi till scoutstugan där hajken tog vid med middag, lägerbål och annat mys. Några av scouterna som paddlat ville inte övernatta så de blev upplockade av vår nya ledarkamrat Micke när det mörknat för återtransport till civilisationen. Vi andra hittade mer eller mindre lämpliga övernattningsplatser, vissa varmare än andra. Dock var det en skön natt med en temperatur på runt 11 grader. Det är varmt för att vara i oktober (För 10 år sedan gjorde jag min säsongspremiär på skridsko på Dammtorpssjön samma datum…).

Efter en lugn natt och en lite seg morgon surrade vi till en A-bro som vi sedan testade på torrt och blött underlag.

Slutligen fixade vi till kolbullar vid eldstaden innan det blev dags att åka hem.

Lite bilder från våra eskapader finns att beskåda här.

Lämna ett svar