Upptäckarnas hajk 11-12 oktober

Det var en relativt trött och begränsad skara scouter som efter Kämpaleken åkte vidare till scoutstugan för att hajka. Totalt var vi 6 scouter och 4 ledare som åkte till stugan. Men under kvällen valde en av scouterna att avbryta (pga förkylning) och en scoutledare åkte hem redan på kvällen pga andra engagemang på söndagen.

Kvällen var klar och lite kylig vid vindskyddet men lite lägerbålslekar, en pasta carbonara och banana boats gjorde att humöret var på topp.
Ingen av scouterna hade sovit i vindskydd och för flera var detta den första gången de övernattade utan föräldrar så var det lite pirrigt för flera av deltagarna.
En av scouterna hade också oturen att få varmt vatten på benet när en gryta välte vid elden men tack vare en snabb insats med avkylning och kalla omslag så kunde scouten fortsätta hajken utan problem.

Efter en relativt varm natt (Det hade mulnat på och regnat under efternatten) vaknade vi runt 8 tiden. Några av scouterna hade frusit lite men betydligt mindre än vad de befarat. Efter frukost och lägersysslor samt en snabb lunch slutade hajken för alla (utom ledarna) vid 13 tiden vid kyrkan.

Slutomdömet var att alla ville göra om detta flera gånger!
Och för er övriga som åkte hem i förväg – ni missade något!

Ledarna Olle, Conrad och Dag fortsatte eftermiddagen vid scoutstugan med att städa och röja i stugan samt köra bort gammalt skräp och byggnadsmaterial till tippen. Två vändor hanns det med i det tilltagande regnvädret.

Lite bilder finns nedan!

Lämna ett svar