Bike och kårhajk helgen 13-15 maj

Fredag – söndag tillbringade ett 50 tal av scoutkårens scouter vid scoutstugan och dess omgivningar. Maten var god och vällagad, tom efterrätt blev det. Vädret sisådär och så blåste det en del.

Spårarna vandrade från Ågesta gården till scoutstugan och sov sedan på loftet. Ja i vart några av dem. Vissa andra som tydligen gillade tidiga lördagsmornar (typ 04:30) fick sova vidare i storstugan med Nalle och Anna.

Lördagen tillbringades med att tillverka drömfångare, stenyxor och kojbyggen som det såg ut. Ja, förrutom all ved som höggs upp.

Upptäckarna hade bike hike och cyklade ”den långa vägen” från scoutlokalen till scoutstugan. Det tog 1,5h med några stopp på varierande vägar (och stigar). I några fall var stigen ett träsk men det gick att cykla där med. Väl framme vid scoutstugan restes vindskydd och tarp som vanligt på berget ovanför stugan.

Lördagen tillbringades med pionjärarbete där vi påbörjade ett brobygge i bäckravinen. Tack vare Svenska Kraftnäts trädrensning så fanns det mycket att arbeta med. Det kommer att ta ett tag men det blir nog en bro så småningom.

Äventyrarna cyklade även de ut från scoutlokalen. Vart de tog vägen vet väl ingen riktigt. De skulle ha övernattat vid Mörtsjön, men den enda som tältade där var en Äventyrarförälder. Att de övernattade vet vi för på lördagen ringde de och ville bli upphämtade. Men vad hände sen? Ingen vet. En Äventyrarscout dök upp vid scoutstugan, de andra hade visst ”försvunnit” på vägen.
Eller som vi brukar säga i Farsta, scout är hårt i betong!

På lördagskvällen höll Joel i lägerbålet med många sånger, sketcher och en och annan spökhistoria…

SMHI hade lovat molnigt men torrt väder. Som vanligt hade de inte rätt, regnet började droppa fram på söndagsmorgonen och höll sedan på lite smått tills det stora skyfallet drog igång vid 17 tiden på söndagseftermiddagen. Men då var vi redan hemma. Det regn som hann komma innan Djupåracet startade gav dock ingen effekt så banan blev relativt kort och för att få en bra tävling kördes tre heat för att identifiera finalisterna. Men innan tävlingen genomfördes också som vanligt en konstnärlig bedömning av farkosterna under ledning av den kända konstkritikern Cilla ”DaVinci” samt en sjövärdighetsbedömning av  förste skeppskostruktör Lollo från SS Rosenbad.

Efter en avslutande kolbullelunch avslutades hajken med en scoutinvigning och märkesutdelning vid flaggan. Sen gick/cyklade/bilade vi alla hem. Vid 15:30 tiden var de flesta väl åter i Farstas trygga omgivningar efter en fin helg i skogen.

Tack säger vi scoutledare! Lite bilder från hajken syns nedan!

Lämna ett svar