Rapport från distriktscoutlägret Magnifik på Gotland

Under perioden 31 juli – 7 augusti tillbringade drygt 36 scouter, ledare och föräldrar en fantastisk vecka på Equmeniaregionens distriktscoutläger vid Götlingbo på södra Gotland. Totalt var vi ca 600 personer från 22 scoutkårer (av egionens totalt 26) på plats.

Ett kalasläger, med mycket sol (vi blev rejält bruna), blåst (vi valde att inte dra över regntaket på lägerköket för att undvika Spinackereffekt), vattenbrist (begränsat med vatten och ca 3 km till badbart hav) samt eldningsförbud (gasolkök gällde). Men vilken lägerplats, vilken miljö och vilka scouter!!!. Kul också att få vara med och bygga ett stort läger från början utan att vara på en etablerad lägerplats. Området vi var på ingår i ett Natura 2000 området omfattande den sydöstra delen av ön och markägaren (en gotländsk equmeniascout) använder marken normalt för extensivt bete och som fodervall för mjölkkor.

Lite regn i början på lägret men sen bara torrt. Man förstår att det är problem med vattentillförseln på ön. Snustorrt i marken även efter regn.

Farstascouterna ansvarade på lägret för Ledarbodegan (Olles bodega) där det bedrevs populära seminarier och utbildning utöver att vara en plats för intressanta ledarsamtal. På kvällarna bjöd Karin därtill på bön och bak.
Vidare en höghöjdsbanan där framförallt Mange, Pelle, Johan och Lollo hängde dagarna i ända.

Initialt var det lite problem med Bodegan då det utlovade stora tältet med kyl och spis med ugn hade blivit två trasiga gasoldrivna plattor, men efter lite jagande på Blocket fick pastor Lars tag på en lämplig gasolspis som visade sig uppfylla alla behov. Och de bakverk som producerades… mums!

En trevlig resa till ön med SL (ersättningsbuss från Farsta strand, Pendeltåg och abonnerade bussar från Visby till lägret ToR) samt en kul båtresa omgärdade lägret. Även detta mycket trevligt.

På det hela taget ett trevligt läger med många Farstaledare på plats, men det hade gärna fått följa med fler scouter. Ni som inte kom med kan bara avundas oss andra…

Lite bilder syns nedan. Se också Mickes bildarkiv på Flicr samt bilder i Cu scouternas FB flöde…

Lämna ett svar