Jamboree 17 på Rinkabyfältet i Skåne

Vi var fem förväntansfulla som begav oss som första patrull mot Jamboree 17 lördagen den 5 aug. Undertecknad samt två utmanare, Tor och Vincent, samt hjälpledare Jacob och Joel som skulle jobba som funktionär.

Efter en 6 timmars resa till Skåne och en 45 minuters gångväg från parkeringen till lägerplatsen var vi äntligen framme och på plats fanns redan Dalby scoutkår från Skåne som vi delade läger med. Dalby som bestod av Petra som ledare och ett 10-tal utmanare, hade redan påbörjat byggnationer i vår by men Tor och Vincent hakade snabbt på och det blev ett tight utmanargäng hela veckan.

De första dagarna förflöt på ett utmanarsätt, såsom ungdomar är, med lite sena morgnar och ganska sena nätter (för utmanarna, inte för ledarna!). Utmanarna ansvarade för all matlagning fullt ut och hade olika arbetslag.

Undertecknad tillbringade en del tid som funktionär, bla på utmanarnas nattutmaning. Ett litet gäng på 2000 utmanare som skulle passera våra kontroller…

Framåt onsdagen förändrades upplägget i byn – lugnet var slut – upptäckarna från Farsta anlände!

Johan och Anna som ledare tillsammans med upptäckare Felix, Felicia, Ylva och Jazz anslöt till byn och den tidigare lite lätt trötta utmanargruppen fick lite upplivning!

På onsdagskvällen var det dags för lägerbål för vår ”hood” och lite senare somnade till slut de uppeggade upptäckarna för kvällen.

På torsdagen anslut upptäckare Alexander över dagen och vi gjorde en spårning med fokus på miljöfrågor på förmiddagen. Upptäckarnas samarbetsförmåga var fokuserad på att samarbeta med sig själva och det blev en del lärdomar för varje enstaka scout!

Fredagseftermiddagen spenderades genom att ta badbussen till stranden i Åhus och efter lite relax i byn så var det dags för den stora avslutningsfesten på fredagkvällen med närvaro av HM Konungen och med uppträdande av bla Peg Parnevik. Upptäckarna dansade på i det efterföljande discot tills krafterna tog slut. Utmanarna försvann till sitt, då deras sk hubb (åldergruppens mötesplats) skulle hållas öppet till 03.00.

En viss trötthet på alla infann sig på lördagsförmiddagen men det var bara att hugga i och riva lägret och kl 12.00 var vi klara. Våra nyfunna kompisar från Dalby scoutkår som lärt oss skånska sånger under veckan, var det dags att krama om och säga hej då till.

 

Michael Westerberg

Ledare

Mer och större bilder hittar du här

Iphone2017-08-10 20-26-51Iphone2017-08-09 15-19-58 IMG_8908 Iphone2017-08-05 15-20-47 IMG_8880IMG_8919 IMG_8928

Lämna ett svar