Rapport från scouternas vinterdag i Ågesta

Årets vinterdag går till historien som den blötaste, tuffaste och mest njutbara på länge. Solen sken, det var ett 10 tal minusgrader på morgonen för att sedan stiga till anständiga -3 på eftermiddagen. Vi hade många scouter, föräldrar och ledare på plats, trots sportlovet. Och den vak på 2×2 meter som Olle och Dag sågat upp dagen innan i Magelungens 30 cm tjocka is hade återfrusit med 1,5 cm kärnis.

Först betade scouterna av hela Vasaloppsveckan genom att köra 5 varv på slingan vid Ågesta fd friluftsanläggning. Alla hade inte riktigt tekniken med sig från början men det gick fort att lära sig.

Efter det tog sig scouterna via fot eller skidor till scoutstugan. Där väntade eld och fika, lek i bergen och lite gungning i trägungan.

Slutligen vandrade scouterna ner till roddklubben vars bastu vi hyrt för ombyte och test att ta sig upp med isdubbar från en vak. Vi kan väl säga som så att vaken var lika kall som bastun var varm – och i den fick scouter och ledare tina upp. Våra engelska scoutgäster kunde kostatera att just isvak var inget som de tränar på där, men att de gärna nästa år vill testa. Så då får det bli en repris. Dock kan vi konstatera att det var flickscouterna som var tuffast och hoppade i vaken utan att tveka samtidigt som pojkscoutera utom en modig manlig ledare valde att stå på sidan och titta på. Men ni kommer att få nya möjligheter, vi lovar!

Bra jobbat alla! Och stort tack till roddklubben som lät oss använda bastun, den var riktigt bra! Men nöjdast är nog trots allt den ledare som lyckades rädda isbillen som olyckligtvis tappades när vaken sågades upp. Mdd stålvire och lite tålamod så kom den upp vilket kändes väldigt bra.

Vi som ledare vill bara tacka för en trevlig dag i solen. Detta måste vi göra om för det var inte ens en klass 1 varning utfärdad 😉

Lite bilder från övningen syns nedan.

//Dag

Lämna ett svar