Rapport från scoutkårens vinterdag lördagen den 9 mars

Denna vinter kommer att gå till historien som en parentes, detta då det knappt varit vinter i år. Knappt någon kyla och när den väl kom så var den kortvarig med inslag av kraftigt snöfall som utöver att göra trottoarer och cykelbanor i det närmaste ofarbara pga att snöröjningen inte fick bort nederbörden innan den bildade veritabla iskanor också förhindrat scoutkåren att få till en riktig vinterdag.

Så när väl möjligheten uppenbarade sig så var det bara att hoppas – och det blev ju riktigt lyckat. Iofs så blev det inte mycket till skidåkning då kårchefens krav på 5 cm snölager begränsades till 5 mm. Men några fick en kort och bulig färd på Magelungens is per skridsko. Andra tog sig fram genom skogen på leriga och hala vägar. Väl vid scoutstugan så blev det övningar i eldning, korvgrillning och kaffekokning. Sedan höggs det och eldades marshmallows och haloumi.  Något lite beundrades också Djupåforsens vattenflöde men ingen blev helt nerblött.

Några av ledarna hade med Upptäckarscouterna på torsdagen förberett en isvak och den sista finishen lade Olle och Dag på lördagsförmiddagen. En varm bastu var också utlovad till de modiga som trotsade kölden och tog sig sitt årliga bad – så här fick roddklubbens bastu bli en riktigt fin värmestuga. De har ju tom en äkta finsk bastuugn!
De modiga tre (två tuffa upptäckarscouter och en ledare) som trotsade naturlagarna var lite mer blöta efteråt men det var trots det rätt skönt i vattnet och då det inte heller blåste så gick plurrövningen väldigt bra.

Dagen avslutades med återvandring till Ågesta och sedan hämtning av föräldrar och anhöriga.

Lite bilder och två filmer från dagen syns nedan:

Felicia i badet:

Ledarn som tror att han kan gå på vatten…:

 

Lämna ett svar