Rapport från hajken 17-19 maj samt CU avslutning och märkesutdelning

…och allt detta vid scoutstugan…

Det var helgen 17-19 maj som allt hände, och detta vid scoutstugan. Äventyrarna kom ut redan på fredagen och började att sätta upp en smedja vid Djupån. Med hjälp av ledarvänner från andra scoutkårer och en del utrustning så tillverkades det sedan spiskrokar, ljusstakar och annat nyttigt under hela helgen. Vi som inte gjorde detta noterade att sot är svart och att det låter när man smider… Äventyrarna bodde övernattade i något man kan beteckna som två ihopparade vindskydd. En intressant konstruktion kan noteras. I övrigt så lagades det ett flertal intressanta rätter, och efterrätter. Tyvärr så var åtgången ofta så stor att det inte blev tid att provsmaka…

Upptäckare, Spårare och Bäverscouter kom ut på lördagen. Spårarna gick och Upptäckarna cyklade den låååånga vägen via Farstanäset och Ågestasjön. Lite fika och fågelskåderi blev det också med Ormvråk som attackerades av kråkor, tofsvipor och en envist tutande rördrom. Trots en längre väg så kom cyklisterna fram före gångarna. Övernattade gjorde majoriteten av Upptäckarna i vindskydd som höll tätt för det regn som föll under natten till söndagen. Ja i vart fall de skydd som majoriteten sov i. De mindre skydden som vissa av Upptäckarna envisades att bo i var lite fuktiga kunde det noteras. Men ingen frös då natten var varm.
Spårarna sov på olika platser i scoutstugan och höll sig mestadels tysta.
Bävrarna åkte hem, men några kom ut igen på södagen!

Utöver att resa vindskydd och laga mat så fixade Upptäckarna också brouppgift för de spårare som nu skall gå upp en nivå. De fick lära sig att göra hällbröd på Murrikka. På motsvarande sätt så arrangerade Äventyrarna en brouppgift för de äldre Upptäckarna, en tuffare uppgift som innefattade att göra upp eld med eldstål och tillaga något.

Under tiden slutförde några av ledarna installationen av våra nya solceller så nu har vi ett fungerande elsystem igen på plats.

Givetvis hade vi lägerbål på kvällen, något som Kim höll i. En hel del hundskämt noterades samt en del nya varianter av ”mor jag tror jag dör”. Riktigt bra!

Söndagen blev en förberedelse inför CU-avslutningen med gudstjänst och kyrkfika. Här fick alla scouter sina termins och specialmärken, 3 bäverscouter blev invigda och en hoper ledare fick förtjänstmärken, många med väldigt höga valörer.
Vi avslutade med grillad kyrkkorv, saft och kaffe med dopp innan regnet satte in och vi alla åkte hem. De flesta i bil med några tappra (läs Upptäckarna) tog en betydligt kortare väg hem!

Detta var det sista för denna termin (utöver läger och div ledaraktiviteter). Men det dröjer inte så länge så är vi snart tillbaka igen i höst hälsar ledarna!

Lite bilder från helgen syns nedan.

 

 

Lämna ett svar