Rapport från Kämpaleken vid Uppsala högar – den 21 september

Kämpaleken 2019

Kämpaleken – ett årligen återkommande arrangemang i Stockholms distrikt av Equmenia. I år arrangerat av Gamla Uppsala i samarbete med flera kårer i Uppsalaområdet. Temat var ”Ut ur tiden” och detta märkte man när man redan vid start gick in i en tidsmaskin och efter det förflyttades till olika historiska bemärkta händelser kopplade till Uppsala och Östra Aros. Allt från 900 talets vikingar, via dödskallefotboll med Helge St Erik till domkyrkobygget 1270, Carl von Linnes växtepos och Ander Celsius temperaturmätningar mm mm.Några fick också hålla på med arkeoloigiska övningar. Huruvida de påträffade några skatter är dock oklart.

Ett utmärkt arrangemang, en väl vald plats (vid och på Uppsala högar) i samarbete med det närliggande museet.  Att brittsommaren sedan valde att återkomma prescis just denna dag gjorde ju inte saken sämre. +20 grader där vi satt och hade Domkyrkobygget som tema… (se nedan).

Från Farsta kom vi ett 35 tal personer. Totalt var det säkert närmare 350 personer som deltog. 42 patruller startade allt som allt!
Utöver Spårapatrullerna Tegelsten och Gråsten (en av dessa patruller kom på en hedrande tredjeplats!!!), Upptäckarpatrullen Armerad betong samt Äventyrarpatrullen Farstabetongen, så höll vi även i en kontroll (se nedan).

En tidig samling (08:00 lördag morgon) och smått kaosartad samling där vi trots den befarande transportbristen (för få bilar i förhållande till antalet anmälda) så kunde vi ändå låta 2 bilar stå kvar i Farsta. Hur detta gick till funderar vi fortfarade på…

En snabb körning och bra ihopsamlat i Uppsala – spårningen – och en avslutande samling resulterade i enbart glada miner och speciellt nöjda är vi med vår nya coola banderoll!

Nästa Kämpalek kör vi i Farsta!!!
Hälsar ledarna!

Lite bilder från Kämpaleken kommer snart.
(Fotografer är Kim, Michael och Dag).

 

 


Kontrollen Domkyrkobygget anno domino 1270

”- Välkommen till det gamla Uppsala och platsen för den nya Domkyrkan. Året är 1270.

Jag heter byggmästare Estienne, i verkligheten heter jag Estienne Hedin, avlägsen släkting till min senare mer världsberömda ättling upptäckresanden Sten Hedin. Jag är inte som det står i urkunden stenbyggare, utan pastabagare och jag tog på mig uppdraget att bygga en domkyrka och tänkte, hur svårt kan det vara…?

Svårare än vad jag trodde uppenbarligen… Jag har misslyckats kapitalt varje gång jag försökt bygga klocktornet. Så fort jag kom högre än en längd spagetti så rasade allt.

Ni måste hjälpa mig. Ert uppdrag är att med hjälp av det som finns bygga ett så högt klocktorn som möjligt. Ni har 5 minuter på er.”

Lämna ett svar