Utmanare och Äventyrare på hajk

Helgen 5-6 juni så var de äldre scouterna på hajk i Ågesta ledarna hade lyckats planera in en hyfsat regnfri helg, innan mygginvasionen tog vid.

Lördagen ägnades åt att vandra från Farsta till scoutstugan och samtidigt jaga geocatcher med GPS som Olle hade placerat ut. fantastiskt att scouterna hittade fram utan ledare och utan att komma bort.

Väl vid stugan lagades det mat och sattes upp vindskydd. Och så var vissa lite badsugna och passade på att blöta ner sig i Magelungen.
Vedförrådet fylldes på och en Swishuppmaning riktad till vedlånare att göra rätt för sig sattes upp.

Samtidigt i stugans mörker, arbetade Dag för scoutkårens upplysning och fick ordning på solcellspanel och belysning inomhus samtidigt som Olle hade en mer fängslande uppgift i att se till att ovälkomna framtida besökare får en överaskning om de mot förmodan lyckas forcera dörrar och fönster.
Man kan väl konstatera att stugan numera invändigt mer påminner om en känd amerikansk fånginrättning. Lätt kommer buset inte att få…

På söndagen arrangerades Djupåracet. Bra med regn, för det var rejält flöde i bäcken trots det sena datumet. Mat följde. Sen kom Kårchefen Anna förbi direkt efter scoutavslutning och Gudstjänst vid kanotladan och avslutade hajken med märkesutdelning och invigning. Hemfärd följde. Lite bilder från hajken redovisas nedan.

Vi syns igen på scoutkårens läger i augusti. För mer info, håll lite koll på hemsidan!

Lämna ett svar