Rapport från scouternas isvaksövning vid Djupån 2022-03-05

Årets plurrövning med scouter från Centrumkyrkans scoutkår i Farsta och Örby scoutkår gick en fantastisk inramning med ett mycket varmt och soligt väder.

Samling vid Ågesta fhs där gruppen delades upp i promenerande och skridskoåkare. Som tidigare så kunde noteras att vandringskängor inte alltid är optimala för skridskoåkning. Men alla kom fram till Djupån där några andra ledare från scoutkårerna och Magelungens fiskevårdsförening hade påbörjat uppsågning av isvak (i 45 cm tjock is), uppvärmning av bastu och grilleld. 

Vissa önskade åka lite mer skridsko och tog ytterligare en sväng på de finare partierna. Andra passade på att ta en morgonfika.

Isvakssågandet tog sina modiga 2h, som tur var hade vi tillgång till eldriven isborr, isbill och som tidigare en issåg. Trots det fick vi slita en del innan isen i vaken kunde tryckas bort under den osågade isen. 

Parallellt med detta kunde scouterna testa på isfiske, tyvärr utan att få något napp. Korvgrillning och gemensamt fika vidtog när vaken var uppsågad.

Som vanligt var flickscouterna, denna gång från Örby, de modigare och var snabbast i vaken tillsammans med en kvinlig ledare och scoutförälder från Farsta. Efter det följde pojkscouter från Örby och Farsta följda av en manlig Örbyledare. Dvs totalt 6 badare detta år vilket är rekord!
Bastun efteråt var också uppskattad…

Ett gäng nöjda scouter återvände promenerandes och skrinnandes till Ågesta för hemfärd, med löftet att detta måste vi göra om! Och det tycker vi ledare med! För detta var riktigt kul och utmanande…

Deltog gjorde: Meja, Emmi, Leon, Beth, Savannah och Johan från Örby.
Jonatan, Jakob, Sanna, Sebastian, Olle, Lollo och Dag från Farsta och
Conny med två söner från Magelungens fiskevårdsförening som vänligt upplät bastun till frusna scouter och ledare. 

Lite bilder och en filmlänk från plurren redovisas nedan!

Isförhållanden

Blandade kärn och stöpisar. De blanka stråken fantastiska,  blandat med snösträngar och stöpisar som ibland brister

Färdväg

Ågesta fhs – Djupån (plurrövning) – lite snurr på de centrala ytorna med retur till Ågesta fhs och vidare till Farsta strandbad.

Väder

Sol, västlig vind på några sekundmeter och någon plusgrad. Dvs oerhört njutbart plurrväder.

Lämna ett svar