Rapport från lägret ”Vått och Torrt”

I soligt väder, knappt ett moln på himlen men med ibland lite kalla vindar tillbringade 55 scouter, ledare, föräldrar och vänner till scoutkåren ett par fina dagar vid scoutstugan. Samtliga grupper var representerade och den avslutande scoutgudstjänsten var välbesökt med populärt scoutbakat fika. Flera scouter blev invigda och alla fick märken.

Boendet skedde i tält, i hus, under tarp och i hängmatta i lite olika och maten tillagades som vanligt över öppen eld i lite olika former. Denna gång hade också en pelletseldad pizzaugn fått följa med.
Ett mycket uppskattat inslag som inte lär bli det sista.

Med hjälp av Conny från Magelungens fiskeklubb så fick vi möjlighet att testa på fiske i olika former samt låna deras båtar. Trots intensivt fiskande och ett 10 tal uppdragna fiskar så blev det inget av dessa på matbordet, de var för små! Några paddlade, andra rodde, ytterligare en tredje kategori hoppade helt sonika i sjön. Klättring var också ett populärt nöje, likaså hantverk där överlevnadsarmband tillverkades. Ledarna uppskattade speciellt den trevliga kvällsbastun, med inslag av färskt björkris med bad i sjön efteråt.

Lite djur och naturliv noterades också i form av fästingar, Vargmjölk, rådjur, Vinbagge, aborrar och en och annan mört.Lite bilder från lägret infogas nedan.

Med detta läger avslutas terminen VT 2022. Visserligen kommer några av er att åka på jamboreen i Skåne senare i sommar, men om detta får vi återkomma.

I övrigt tillönskar vi en skön sommar och ser fram emot höstterminen som startar den 1 september!
Välkommen med!

Med tre fingrar mot pannan
Hälsar ledarna!

Lämna ett svar