Rapport från scouternas vinterdag, isvaksplurr och Äventyrar/Utmanarnas Ishuggarhajk 18-19 februari

Det har varit en intensiv helg för Farstas scouter. Hela kåren inklusiveBävrarna har haft vinterdag ar i Ågestaterrängen något speciellt Farstas Äventyrare, Utmanare och scouter från Örby scouter fått känna inpå skinnet iom att de också fick testa på isvak med efterföljande bastu (Stort tack till Magelungens fiskevårdsförrening för lånet). I år var det extra pirrigt då väderprognosen natten innan lovat på efterdyningar av stormen Otto i form av hällregn och hårda vindar. Den utlovade snön höll sig på avstånd och isen hade märkligt nog torkat upp helt och hårdnat och var skridskomässigt närmaste perfekt. Det var endast strandpartierna som var utmanande iom iskross.

De äldre scouterna gick från kyrkan, över isen till Djupån,, där Olle sågade upp isvaken mha motorsåg samtidigt som Upptäckarledarna fixat eld- Scouterna fick sedan elda pa i bastun och ladda inför ”doppet”.

På grund av kamerastrul så blev enbart Jakob filmad, men även Alexander (den äldre) och Upptäckaren Alvin (som var först i) var modigast från Farsta. Örby scouter hade 4 badare (3 tjejer och en kille) varav 2 hade gjort detta förra året.

Farstas Äventyrrare och Utmanare fortsatte efter badet med vinterhajk med huggartema. Och som de högg! Vedförrådet fick sig en rejäl påfyllning. Men veden är fuktig och vi hoppas på att den torkar upp under våren. Vidare blev det lite matlagning och allmän uppstädning innan vi bröt vid 14 tiden på söndagen. Lite bilder från helgen syns nedan.

Detta gör vi om tycker ledarna. Vad scouterna tycker återkommer vi till.
Ett stort tack till alla som var med och gjorde hajken.

Och vi lovar, ni behöver inte gå på gym imorgon…

Hälsar ledarna!

Jakob testar på isvak

Lämna ett svar