Kämpaleken 2023, en trevlig men bitvis blöt historia

Alla deltagande scouter på Kämpaleken 2023 i Ågesta

Lördagen den 14 oktober bjöd Equemiadistriktet in till Kämpalek för Stockholm och Uppsalas equemiakårer vid vår scoutstuga i Ågesta. 9 scoutkårer och ca 150 scouter hörsammade kallelsen som hade temat äldre scoutlägerupplevelser. 10 kontroller fanns utspridda i Ågestaterrängen som scouterna, ett snabbt, effektivt med utgångspunkt från CU-Farstas scoutstuga skulle klara av genom att samarbeta, och använda patrullens egen kompetens i den bitvis krävande men oftast väldigt roliga Ågestaterrängen. Och så skulle man ha roligt också!

Farsta ställde i år upp med 2 patruller i Spårare och Upptäckarklassen samt två Äventyrarpatruler. Det hade kunnat blivit en Utmanarpatrull också om distriktet haft lite bättre intern planering för nu kolliderade Kämpaleken återigen med Sjöviksåterträffen.

Fasta höll också i en kontroll, där patrullerna genom att hänga över prjayafloden skulle hjälpa scouternas grundare BP och hämta hans badboll, badtofflor och ”a cup of tea”som han olyckligtvis glömt när han gick till favoritstranden. En mycket rolig och krävande kontroll med en väldigt illustrativ ”BP” som mottagare. Bra också att regnet förstärkte vattenföringen i floden som denna gång hade ett rätt högt flöde. ’

Farstas Spårare lyckades för tredje året i rad vinna vandringspriset. Och den andra Farstaspararpatrullen tvåa.

Övriga patruller kämpade väl men var inte lika framgångsrika. Men alla hade kul och trivdes i det mycket blanande vädret som tom bjöd på storm och hagelbyar blandat med solsken.

Var nästa Kämpalek kommer att hållas återstår att se men att Farsta kommer att delta är självklart. Tyvärr valde ingen kår att hajka, men det finns ju möjligheter framöver.
Lite bilder från Kämpaleken redovisas nedan.

Bra jobbat alla scouter och medverkande föräldrar hälsar ledarna genom
/Dag

Lämna ett svar