Samkönade vigslar

Hej,

I inslaget på aktuellt (31/7) uttalade sig en person som representerade Equmeniakyrkan att de inte vigde samkönade i deras församling. Vi i styrelsen har kontaktat Equmenia om hur de ställer sig till uttalandet och vi har fått följande svar från George Olvik på Equmeniakyrkan:

”Hej Wilma.
Svarar kort här, då jag fortfarande är semester. Vi har varit aktiva under hela Prideveckan med att svara på frågor i bl a sociala medier. Och detta inslaget föranledde ett förtydligande. Här finns detta:

https://equmeniakyrkan.se/ett-fortydligande-kring-samkonade-vigslar/

Vi i styrelsen ser det som mycket viktigt att förtydliga våran ståndpunkt i frågan. Vi har inställningen att hos oss är alla välkomna oavsett vad en tror på eller vem en älskar. Vi står självklart fast vid detta och hos oss är en välkommen att ingå äktenskap oberoende om vem en vill gifta sig med. Vi står för allas lika rättigheter och strävar hela tiden efter att vara en så inkluderande församling och förening som möjligt.

Centrumkyrkans Ungdoms Styrelse

Lämna ett svar