Rapport från Jamboree 2022

Den 30/7 kl 9 for en proppfullbuss från Centrumkyrkan till Norra Åsum i Skåne för att vara med på Jamboree 2022 med ca 11:000 deltagare från framför allt Sverige men även en del utländska scouter. I bussen fanns lägerpackning för tre kårer och 48 scouter från fem kårer.

Från Centrumkyrkans scoutkår deltog 9 scouter och fyra ledare. En av ledarna, Anna, var lägersjuksköterska i Jamboreens sjukvårdstält och en, Kim, var pastor i lägerkyrkan. Vi delade by med Abrahamsbergskyrkans scoutkår. Våra tre utmanarscouter slogs ihop med Abras fem under aktiviteterna. Våra sex äventyrare gick på aktiviteterna tillsammans med ledaren Johan.

Programmet för scouterna bestod av att besöka olika drömvärldar, och reflektera över hur det var och vad som skulle kunna göra dessa världar bättre.

Efter förmiddagens program fanns tid att besöka ”hubbarna” för olika åldrar och där lära känna andra scouter, hänga, spela spel, fika mm. En annan aktivitet var att hänga, bygga och spela spel på byn eller bara gå runt och kika på lägret.

Som vanligt var det lägerbål en kväll, disko en annan och en stor avslutning med kända artister, Tusse, Loreen, Klara Hammarström och förstås vår Kung, som hade ett fint tal, som avslutades (som alltid) med raketen.

Att arbeta som sjuksköterska på storläger kan ses som en kompetensutveckling. Tillsammans med kollegor från hela landet som är specialister inom olika områden utgjorde vi ett perfekt sjukvårdsteam. Att få kungligt besök var verkligen en ära.

Jag tror att alla som var med ser fram emot nästa storläger, då hoppas vi på fler deltagare från vår scoutkår.

Text och Foto:

Anna Lindholm / Som inte bara är Kårchef utan också sjuksköterska

Lite illustrativa bilder redovisas nedan

Lämna ett svar