Rapport från Upptäckarhajken 10-11 maj

6 modiga upptäckarscouter hade antagit utmaningen att delta i Blandhajken i Ågesta denna helg.

Solen lyste med sin frånvaro men vi hade det rätt bra ändå. Lite regn kom det men inte så att regnkläderna måste på. Däremot var stövlar en bra fotbeklädnad, inte minst då en av ledarna strängat spårningen på lördagen över flera sumpområden varav speciellt ett sög stövlar och kängor från fötterna. Tur att det finns plastpåsar. Men det blir ändå knepigt när det visar sig att ett par av stövlarna trasiga…

Efter en lång (mycket för… enligt scouterna) där vi skådat fågel vid Ågestasjön (mest skrattmås men också Kärrhök, Sothöns, svanar, doppingar och någon grågås), letat efter vilda svin, lekt agility och tränat för tävlingen ”Världens starkaste scout” väl nått scoutstugan blev det en snabb eftermiddagsfika, Oliviers formidabla gratinerade lök och ostsoppa, lägerbål och kvällsbananaboot. Kvällen avslutades sedan med lite modern musik (Eurovisionsslagerfinal) via ett avancerat batterisystem och 12-240V konverterare.

Natten tillbringades på loften (scouterna + en ledare + en förälder), i storstugan samt under en tarp vid eldstaden.

Söndagen efter frukost ägnades åt ett bygge av en överlevnadskoja, yx och sågteknik samt lunchfix och nu finns det i vart fall en korrekt byggd överlevnadskoja vid scoutstugan. Det enda som saknas är en stenhärd i kojans mitt och 20 cm granris som bädd och längs väggarna för ökad isolering.
Väl värt att uppmärksamma är att notera att en förälder som hängt med på hajken frivilligt ställt sig vid sågbock och huggkubbe under väldigt många timmar, något som nu bidragit till ett väl påfyllt vedförråd!

Precis när vi plockade ihop runt 14:30 tiden så började regnet att droppa och vi han med marginal få in all packning i bilarna.

Nu ser vi fram emot sommarens läger och höstens hajker hälsar
//Micke, Olivier och Dag

Lämna ett svar