Isbiten anno 2016 hos kungen

Danderyd-Täby arrangerade med bravur årets Isbit på Lovön med deltagande kårer från Farsta, Rotebro och Hässelby. En trevlig och bitvis knepig spårning med många kluriga schiffer som fick flera på fall. Men kul var det. Trevlig skog med många scoutstugor och intressant geologi.

Vi hittade också ett uppenbart fall av plagiat – någon har kopierat Farstas chokladbollskatapult med råttfällor och allt. Men de har missat att bygga in vår egen patenterade fjädring så chokladbollarna får en MYCKET LÅG OCH KORT BANA – typ 1 meters höjd och max 4 meter… Ack ja, orginalet är bäst!

Vi hittade i anslutning till lägerplatsen ett dött rådjurskid. Troligen har det skrämts iväg och fallit nedför ett 4 meter brant stup. Lite tragiskt men å andra sidan naturligt Havsörnsfoder så småningom.

Lägerplats i skogen i vindskydd med god mat och en värmande eld. Och givetvis semlor till kaffet – i vart fall för Farstas deltagare…
Morgonen blev intressant för Mange upptäckte att det börjat ryka under en kitel på marken bredvid eldlådan. Det visade sig att trots att vi skyfflat undan tallbös och ställt upp eldspisen på sten så hade alltihop sjunkit ned i marken när tjälen smält och värmen genom plåten fått delar av böset att antändas. Hade det varit torrt så hade det kunnat blivit riktigt intressant. Nu blev det bara ännu en erfarenhet.

Sluttävligen i Isbiten blev rafflande med några få poäng som skilde lagen åt. De avslutande övningarna där alla lag tillsammans fick ihop över 45 olika knopar var en imponerande uppvisning. Det tog slut först när vi gick över i slipsknopavdelningen.
Livlinekastning och eldning av olika textilier och bedömning av dess effekter avgjorde slutligen. Men det var väldigt nära och totalt skilde det bara någon poäng mellan lagen.

Så tyvärr så kommer Farstas scoutlokal ännu ett år att prydas av Isbitens vandringspris. Låt oss se till att vi blir av med det någon gång…

Deltog i årets isbit från Farsta gjorde Mange, Elsa, Leo, Conrad och Dag som också skrivit denna text.

Lite bilder (tagna av Dag och Elsa) redovisas nedan.

Lämna ett svar