Lite bilder och historier från Upptäckarnas vandringshajk 2016-10-08–09

Våra Upptäckare vandrade med tung packning från scoutlokalen till scoutstugan i lördags. Det väger en del att ha med nästan hela hajkpackningen på ryggen, speceiellt om man är ovan. Väl framme byggdes det vindskydd, lagades mat, hölls lägerbål, gjordes reflexspårning (där flera kom bort men sedan kom tillbaka) innan kvällen avslutades med kårens egen variant av Burken, kallad Smyge samt återvandring i mörkret till vindskyddet och en välförtjänt vila. Lagom till att vi kommit åter så började det smådroppa och när vi väl krupit ned i sovsäckarna så rann det ganska bra. Vår grannstuga väckte scouternas nyfikenhet och när de också hittade något rött på golvet så spann fantasin loss rejält. Det blir än intressantare i en miljö där det saknas belysning…

Natten förflöt lugnt mellan allt intensivare regnskurar och ett (upptäckte vi försent) en alltför sliten vindskyddspress. På morgonen noterades rätt många blöta sovsäckar och scoutstugan fick bli torkrum för en dag.

Efter frukost på söndagen så la vi tiden på brobygge, knivmärkestagning, vedhuggningskonst och gietvis också hugg och sågteknik. Vattenhämtning blev det också och det gick inte bättre än att hela ekipagen åkte ner i ravinen och scouterna fick rädda upp kärra och dunkar med viss möda upp på vägen igen.

Det blev en trevlig hajk för de 5 Upptäckarscouter, tre ledare, två föräldrar och en Spårarscout som var med. Men det är blött när det regnar på ett trasigt vindskydd, och det är mörkt i skogen, speciellt om man missar att lysa på reflexerna… Lite bilder från hajken syns nedan.

Tack för en trevlig hajk hälsar ledarna
dvs Olivier, Mikael och Dag

Lämna ett svar