Plask 2018 – så blev det!

Sommaren scoutläger Plask 2018 varade fyra soliga dagar, 9-12 juni. För första gången hade vi ett sommarläger i vår scoutstuga i Ågesta, där vi tidigare bara haft hajker där. Förutom vår kår var Rissne och Grödinge (Gripen) scoutkår med. Arton scouter från Farsta deltog, men alla var inte med hela tiden. Närheten till Farsta gjorde att man kunde välja att bara vara med någon dag.

Farstas upptäckare och spårare gick ut till stugan från Centrumkyrkan, deras packning fick åka bil. Äventyrarna paddlade från kanotladan i Drevviken genom Forsån ut i Magelungen. Det blev ett bra äventyr, bävrarna hade byggt hinder i ån och vattenståndet var lågt, så mycket lyft och släpande blev det.

Vi fick lov att låna roddarklubbens brygga för plaskaktiviteterna. Vattnet i Magelungen var över 20 grader, så det blev mycket plask. En naturlig vattenrutschbana och fina hoppklippor hittades. En roddbåt som vi har vid scoutstugan användes flitigt, liksom våra kanoter och optimistjollar.
Den långvariga torkan gjorde att det blev ett annorlunda läger utan öppen eld. Maten fick lagas på gasolkök. Lägerbålen hade vi runt en fotogenlykta. Scouterna lärde sig de klassiska lägersångerna och under plaskaktiviteterna hörde man sångerna från båtarna.
En äventyrsbana med en liten linbana byggdes upp på berget ovanför stugan, som alternativ till plaskaktiviteterna.

En förmiddag gick vi en långvandring och lyckades hitta minnesstenen efter den orienterare som försvann i oktober 1941. Vi gick bara lite vilse. Det är svårt att orientera när industriområden växer in utan att synas på kartan. Vi hade dock gott om choklad, marshmallows och mariekex, så scouterna höll humöret uppe.

Det var ett fantastiskt trevligt och härligt läger, härliga scouter och ledare!
Men avslutningen blev ju lite abrupt, när kårchefen dvs jag fick flaggstångsknoppen i huvudet och det blev ett smärre blodbad. Rediga scouter och scoutmammor lade dock ett snyggt tryckförband. Sen blev det nio stygn på vårdcentralen, så det blir mitt lägermärke (i pannan).
Ni andra får lägermärken i höst.

Hälsar Anna (kårchef)

Lite bilder från lägret syns nedan.

Lämna ett svar