Scotlägret STOR – i Bergslagen

Eller vad som händer när Stockhols Equmeniascouter samlas på ett gammalt torp i Berkslagen, Skräddartorp, för ev veckas scoutlägerliv bland mygg, knott, Svid, yxor och knivar samt en och annan myra.

Midsommarveckan 17-21 juni tillbringade ett 35 tal av Cetrumkyrkans scouter och ledare i Bergslagen på distriktscoutlägret STOR. Efter resan upp med Farstas hovleverantör Ekmanbuss så delades kåren i två grupper, Utmanarna och resten. Utmanarna dök sedan upp från tid till annan och gjorde även bejublade inhopp på lägerbålsschenen. I övrigt höll de sig för sig själva när de inte bedrev nattspårning och andra hyss i den mörka skogen.

Farstas övriga scouter bedrev lägerliv i den egna byn och över all, vissa vaknade väldigt tidigt, andra mer sent, badade, paddlade kanot, räddade värden, byggde tivoliattraktioner. lärde sig om Josef och Benjamin samt var med på lägerbål (på scen och som publik).

Vädret varierade från alltför varmt till heldagsregn och därmed mys i tälten. Men på det hela taget ett mycket sympatiskt lägerväder. Det enda smolket var kanske de envisa bromsarna och knotten…

De träffade nya och gamla vänner, spelade spel och surrade lägerkök. Värt att notera efter händelserna i Farsta veckorna innan var att det enda våld och blodspillan som förekom var den när myggan hamnade mellan handflata och en annan kroppsdel. Detta trots att alla bar kniv…

Lite bilder från lägret infogas nedan. Vill ni veta mer om vad som hände så prata med era scouter!
Vi ledare kunde i vart fall konstatera att det var ett trevligt läger med en mysig atmosfär. Nästa år åker vi på Rikslägret Större Vid Vägsjöfors i Värmland! Det blir kul!

Hälsar ledarna…

Lämna ett svar