Nu börjar vi igen… Scoutstart torsdagen den 31 augusti

Till alla scouter i Centrumkyrkans scoutkår!

Torsdagen 31/8 kl 18 startar vi scouterna. Vi samlas utanför kyrkan alla grupper, sen delar vi upp oss i spårare (åk 2 och 3), upptäckare (åk 4 och 5) och äventyrare/utmanare (åk 6 och uppåt). Alla grupper slutar 19:30 första gången.

Samtidigt med scouterna är det ledarutbildning för intresserade. Om Du missat anmäla dig så finns info om utbildning nedan! Nedan finns också information om att vi behöver föräldrahjälp, en del har redan skrivit vad ni kan hjälpa till med.

Ledarfördelning första gången:

Spårare: Anna, Helena och Julia

Upptäckare: Sara och Anna-Karin

Äventyrare/utmanare: Johan, Lollo och Olle

Ledarutbildningen: Karin och Kim

Välkomna! Scoutledarna/ kårchef Anna

———–

Välkommen till ledarutbildning för dig som vill bli scoutledare!

Vi har många härliga scouter och ledare i Centrumkyrkans scoutkår i Farsta. Men vi behöver bli fler som hjälps åt med våra scouter. 

Därför arrangerar vi i höst en snabbutbildning för dig som vill hjälpa till som scoutledare. Kanske är du förälder (eller annan anhörig) till en scout. Eller så är du nyfiken på scouting och gillar att vara ute i naturen tillsammans med andra. Utbildningen ger dig de grundkunskaper du behöver för att kunna bli ledare i scoutkåren. Eftersom vi har en bra bas av ledare redan idag kommer du inte behöva känna att ansvaret blir för stort, utan som ledare kommer du fortsätta att lära dig och utvecklas tillsammans med resten av ledargruppen. 

För vem: Dig som vill ställa upp som ledare i någon av våra scoutgrupper på torsdagar och lördagar, eller bara är nyfiken på scouting. Du behöver inte ha varit scout tidigare eller ha andra förkunskaper. 

När: Utbildningen består av tre träffar: 

Torsdag 31 augusti klockan 18-19.30

Lördag 2 september klockan 10-14 (ledarsamling 14-17)

Torsdag 7 september klockan 18-19.30

Var: Torsdagarna i Centrumkyrkan i Farsta, lördagen vid scoutstugan i Ågesta.

Vad: På träffarna kommer vi att gå igenom scoutings grunder och testa scouting i praktiken. 

Kostnad: Gratis för dig som vill bli ledare i Centrumkyrkan i Farsta. Lunch (vegetarisk) och fika ingår. 

Frågor: Hör av dig till kårchef Anna, ja.lindholm@telia.com

Anmäl dig senast 22 augusti på https://forms.gle/Z9gdu54qUjStsRJv6.

Varmt välkommen!

Hälsningar scoutledarna och styrelsen för Centrumkyrkans ungdom

Lämna ett svar