Kreativa och samarbetande bäverscouter

Efter en ordentlig koll av isens tjocklek ner vid bryggan och diverse kluriga kunskapstest tillbringade bäverscouterna lördagen vid Farstanäset. Det blev skarpt läge direkt med en riktigt utmanande samarbetsövning då scouterna skulle transportera vatten med hjälp av en spann i varsitt snöre. Trots att banan gick över stock och sten lyckades de utomordentligt med att behålla vattnet på rätt plats och själva vara torra. Nyckeln var bra kommunikation och att anpassa sig efter varandra kunde de smarta scouterna konstatera. Förbättringspotential fanns i att lyfta spannen aningens högre vid ett av stockhindren.

Efter en klassisk grillunch visade det sig att barnen kastade livlina som om de aldrig gjort något annat i sitt liv. Både ledare och scouter räddades med bravur. Och eftersom barnen har en enastående förmåga till kreativitet visade det sig att livlinan även dög utmärkt till både dragkamp och dubbelhopprep i lervälling.

Kort sagt en fin terminsstart för de av oss som inte ägnade oss åt diverse virus (vilket många gjorde – krya på er!) denna vabruaridag. Hoppas vi träffar er andra igen i mars!